Menu

Kisfilmet készített a Kismarja Közösségéért Egyesület

vargajoska 4 év ago 0 6.7 K

Az elkészült videó több célt is szolgál. Egyrészt emléket állít a 2020-as rendkívüli járványhelyzetnek, ezen felül Kismarját és a település értékeit kívánja bemutatni.

Még áprilisban kaptunk egy lehetőséget Nagy Szilárd arany- és platinalemezes énekestől*, hogy a „Remény himnusza” című dalára videót készíthetünk. – Meséli Petőné Tilda, a Kismarja Közösségéért Egyesület elnöke. – Hosszas ötletelés után végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy élünk a lehetőséggel, de videót nem kimondottan csak a járványhelyzetre építjük fel. Az összefogás jelen fogalmát szerettük volna egy másik aspektusból is megközelíteni: összefogás a településünk jövőjéért. Kismarja egy csendes, nagy múltú és elég rendezett település, de – hasonlóan más falvakhoz – az elvándorlás sajnos itt is jelen van. A fiatalok már egyre kevésbé képzelik el itt a jövőjüket. Habár vannak újonnan betelepülők is – akiket nagy szeretettel fogadunk -, de azért az elnéptelenedéstől való félelem bennünk van.

*Nagy Szilárd arany- és platinalemezes énekes, producer, produkciós vezető, az európa 2020 c. dal előadója.

Számos klub működik a településünkön, hogy csak néhányat említsek: néptánc, színjátszó, örömfestészet, irodalombarát, kertbarát, baba-mama, önkéntes, idős klub. Ezeket szerettük volna mind megjeleníteni a videóban, de sajnos rá kellett jönnünk, hogy egyrészt a videó hossza, másrészt a jelenleg is tartó járványhelyzet miatt ez nem kivitelezhető. Néhányat azért mégis meg tudtunk mutatni.

Külön örömömre szolgál, hogy Zombori Andrásné önkéntesünk a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége által Vöröskeresztes Kitüntetés – Ezüst fokozat elismerésben részesült. Erről épp a forgatás közben kaptunk e-mailt, ez pedig remek helyzetet teremtett ahhoz, hogy vele is tudassuk a nagyszerű hírt. Mondanom sem kell, alig jutott szóhoz a meghatottságtól.

Farkas István a település polgármestere a videó elején köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik időt és energiát nem kímélve a kismarjaiak segítésén fáradoznak, továbbá a Kismarja Közösségéért Egyesület részére is. Sorait egy ismert Bocskai István idézettel zárja, amely Kismarja életében is nagy jelentőséggel bír:

„Az egységgel kicsinyek is nagyra nevelkednek”

Leave a Reply

Leave a Reply