Menu

Pocsaj szíve, az összefogás szíve

vargajoska 4 év ago 0 3.7 K

Szív alakú kupakgyűjtő edény került kihelyezésre Pocsajban a községháza melletti buszmegállónál.

Bár eredetileg nem így terveztük az átadást, de talán méginkább felértékelődik a szív alakú edény, amely egyben településünk összefogását is szimbolizálja a jelenlegi világjárvány kapcsán.

A gyűjtőedény a gyermekek és felnőttek környezeti nevelését egyaránt szolgálja. S bár egy-egy kupak csupán kis csepp a környezetünk tisztaságáért folytatott küzdelemben, de mint tudjuk: cseppekből áll össze a tenger is.
A környezetvédelem mellett a fémszív kihelyezésének másik fő célja, hogy az összegyűlt, pénzre váltható kupakok révén súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújthassunk támogatást. –
Jegyezte meg Szőllősi Roland polgármester facebook posztjában.

A szívet Pongor Nándor helyi lakos készítette, akinek ez már a harmadik munkája a nemrégiben Létavértesen átadott két hasonló kupakgyűjtő után.

Miért éppen kettő szív?

Egyedi szívet szerettem volna készíteni, nem pedig csak lemásolni egy már meglévőt. – meséli Nándor. – Az interneten számos fajtával lehet találkozni, de ilyen dupla szívet máshol nem találtam. A kisebbik szív kifejezetten a gyerekek számára készült, melybe így könnyedén bele tudják majd dobni a kupakokat.

Van még egy nagy ötletem, mely úgy vélem igen nagy látványosság lesz majd a településen, de erről egyelőre nem szeretnék többet elárulni.” – zárta sorait Nándor

Szőllősi Roland elmondta, hogy a szívek melletti pad szintén Nándor munkája, melyet az Önkormányzat felkérésére készített. Ebből a közeljövőben még öt darab fog készülni, mely a település különböző buszmegállóinál kerül majd kihelyezésre.

Leave a Reply

Leave a Reply