Esztár település közbiztonsága elég jónak mondható, ahol sem a biciklilopás, sem bármilyen egyéb bűncselekmény nem túl gyakori, most mégis eltulajdonítottak egy autót.

Fotó: kiskelet.hu

Az eset még április 4-én, csütörtök hajnalban történt, amikor is a sárándi lakhelyű elkövető az Esztár településen élő rokonainál vendégeskedett.  A családlátogatás kora hajnalban már véget is ért, hiszen nagyjából fél kettő magasságában a férfi már egy Rákóczi utcai ház ablakait feszegette.
Mivel itt nem járt sikerrel, rokonoktól kölcsönvett biciklijét hátrahagyva kissé továbbállt, így érkezett meg a mit sem sejtő Zsolt udvarára. Itt pillantotta meg a tűzpiros kis Daihatsu-t és már képtelen volt otthagyni azt.
Emberünk beindította a gépjárművet, kinyitotta a kaput, majd miután kitolatott az udvarról, annak rendje és módja szerint vissza is csukta azt, végül komótosan távozott.

Néhány órával később, úgy 5 óra magasságában egy sárándi szemtanú épp a reggeli kávéját fogyasztotta, amikor is arra lett figyelmes, hogy egy fekete sapkás férfi egy piros autót tol az úttal párhuzamosan épp az ő kapubejárója felé. Arra gondolt, hogy az autó biztosan meghibásodott, a sofőr pedig a lakás előtti közvilágítás fényénél kívánja azt megszerelni. Később újra kinézett, de meglepetésére a sofőrt már sehol sem találta.

Eközben Zsolt és felesége céges ügyeiket intézték. Csütörtökön már kora reggel útnak indultak, a lakást pedig a pincegarázson át hagyták el egy másik autóval, így számukra nem tűnt fel, hogy nincs a ház mögött a kis kocsi.

Péntek délelőtt Zsolt egyik munkatársa épp Sárándon járt, aki rögtön megismerte a piros Daihatsu-t. Mivel gyanús volt számára az autó, értesítette Zsoltot és hamar kiderült, hogy azt bizony ellopták. Zsolt értesítette a rendőrséget, akiknek a szemtanú elmesélte a már fentebb leírtakat, továbbá azt is, hogy az otthagyott jármű épp a kapubejárót torlaszolta el. Kis bosszankodás után konstatálta, hogy az nincs rögzítve, így nagyjából két méterrel előrébb tolta.

Egy másik autót is ellopott

Na most ugorjunk kicsit vissza a csütörtök reggelre, mert itt kap egy kis csavart a történet. 6 óra környékén egy sárándi férfi tett rendőrségi bejelentést, miszerint egy fekete sapkás elkövető az imént lopta el az autóját.
A police.hu beszámolója szerint a kiérkező rendőrök gyors adatgyűjtésének köszönhetően hamar látókörükbe került egy 25 éves férfi. A központ ügyeletese értesítette a szomszédos megyéket is az esetről, amelynek köszönhetően a feltételezett elkövetőt és a gépjárművet is megtalálták az M3-as autópályán. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai pedig elfogták és előállították a sárándi lakost, akit a hajdú-bihari nyomozók kihallgattak.

A férfi Sárándról is ellopott egy másik autót.
Fotó: Police.hu

A férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy megkérte a gépkocsi tulajdonosát arra, hogy fotózza már le őt az autóban ülve. A tulaj kiszállt a járműből, a férfi pedig beült, gázt adott és elhajtott.
Később, mint az kiderült, a két bűneset elkövetője egyazon személy.

A sértett sárándi férfi nem kívánt nyilatkozni az ügyben, de annyit elmondott, hogy autóját sérülésmentesen kapta vissza. Zsolt viszont nem volt ilyen szerencsés. A kis Daihatsu utolsó percei nem lehettek valami kíméletesek, hiszen azt valóban műszaki hiba miatt hagyták hátra. A jármű üzemképtelen, a motorblokkból konkrétan ki van törve egy darab és rálátni a főtengelyre, ezzel pedig lényegében az autó gazdasági totálkárt szenvedett.

a motorblokk oldala ki van törve.

A gyanúsított ellen indított eljárásokkal és az ügyek állapotával kapcsolatban egyelőre pontos információink nincsenek.