Menu

Giganyulat fogtak Esztárban

vargajoska 3 év ago 1 1.8 K

Ez nem április elsejei tréfa (vagy mégis?), valóban egy hatalmas üregi nyúl jelent meg csütörtök délután Esztár főterén, a virágágyásban.

Mint kiderült, a nyuszi egy különleges betegségben szenved, – mely egyben Isteni adottság is – egyáltalán nem öregszik és folyamatos növésben van. Ám amilyen hatalmas, olyannyira félénk állat ezért, ha veszélyt érez, azonnal kővé dermed. – Írja a mellékelt információs tábla. Igen, már ilyen is van. A Giganyúl híre robbanás szerűen terjedt a faluban és azonnal turistalátványosság lett, ezért az Önkormányzat gyorsan igyekezett magyarázattal szolgálni.

A leírásból az is kiderül, hogy valószínűleg a híres svéd nyúldinasztia főkanja Erick Nyuszmasson leszármazottja, aki köztudottan rendelkezett Esztári felmenőkkel. Mint megtudtuk, már az 1800-as évek végén, húsvét környékén is láttak felbukkanni óriás nyulat az ismert Gergely-domb mögött, de mostanáig ezt csak városi falusi legendának tartották.

A nyúl magasságát 11 méterre, súlyát pedig 2.400 Kg-ra saccolják az esztári nyúlszakértők, de pontos adatot ezzel kapcsolatban képtelenség adni, hiszen a jószág igen nagy hányada a föld alatt van. És nagyon úgy néz ki, hogy egy ideig ez még így is marad. A tájékoztató szerint ugyanis egy Zugosi Pista bácsi nevű lakos 3 óránként a virágágyás mellett tapsol, ezzel tartva fent a nyuszi mozdulatlanságát, továbbá a látogatókat is tapsikálásra sarkallja.

Egy dolog viszont nem derült ki: Egy ekkora nyuszi vajon mekkorát bogyózik??

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply