Számos hírportál létezik manapság, mely felgyorsult világunknak köszönhetően folyamatosan informál, ontja magából a legfrissebb híreket, ezek sikerességét pedig a rájuk érkező kattintások száma mutatja. Már csak a nagy számok törvénye alapján is, egy népes városban gyakrabban történik bármi hírértékű, mint a vidéki kis településeken. Természetesen, ha egy faluban nagyobb esemény, vagy valami szokatlan dolog történik, az ugyanúgy nyilvánosságot kap, viszont ezek a hírek gyakran tiszavirág életűek és hamar elvesznek a cikkek áradatában.

Gyakran hallani, hogy vidéken nem történik semmi, ha pedig igen, az csakis pálinkával kapcsolatos. Ez utóbbi részben, az előbbi viszont egyáltalán nem igaz. Annak ellenére, hogy ezek a települések sokszor nagyon kevés pénzből gazdálkodnak, lakosaik összefogásának köszönhetően, a kellő mennyiségű munkát és energiát beletéve alkotnak élményt, adnak értéket településüknek, mely nem csak az adott hely színvonalát emeli, de olykor példaértékű lehet a környező falvak számára is.

A Kiskelet.hu főleg Kelet-Magyarország településeire fókuszál és gyűjti össze azok híreit, eseménybeszámolóit, elősegítve ezzel sikereiket, hogy az egyenként kis falvak összességében egy nagyobb közösséget alkothassanak.