Menu

Megújult a pocsaji köztemető parkolója és bevezető sétánya

vargajoska 3 év ago 0 1.8 K

Felújított parkolóval és bevezető sétánnyal várta halottak napján az elhunyt szerettük iránt tisztelgőket a pocsaji köztemető.

A nagyjából három hetes munkálatok során bővítésre, valamint aszfaltozásra került a parkoló rész, melyre egyúttal 17 darab lámpatestet is kihelyeztek. A világítás korszerűsítése a temetőn belül is folytatódott, a bevezető sétány két oldalán további 29 darab kandeláber kapott helyet. Amellett, hogy az új fények alkonyat után fantasztikus látványt nyújtanak, egyben barátságosabbá is teszik ezt az útszakaszt. Az innovatív lámpaoszlopok további különlegessége, hogy Pocsajban, az önkormányzat műhelyében készültek.

Szívszorító a sok-sok mécses látványa.

Szőllősi Roland polgármester elmondta, hogy ez még csak a felújítás első üteme volt, jövőre mindenképp folytatni szeretnék a köztemető fejlesztését. A meglévő járdák felújításra, bővítésre szorulnak és sajnos teljesen új utak létesítése is szükségessé vált, ahogyan a térvilágítás szintén fejlesztésre, bővítésre szorul. Szintén a jövő évi tervek között szerepel az a projekt is, melyben a lakosság segítségével, közadakozásból egy lélekharangot állítanának.

kibővített és aszfaltozott parkoló, lámpaoszlopokkal.
Kibővített és aszfaltozott parkoló (fotó: Kiskelet)

Jelen munkálatok költségeit állami normatívából, valamint a közmunkaprogram hatékony felhasználásával fedezte az önkormányzat, mint pl. a már említett saját gyártású lámpatestek alkalmazásával.

Leave a Reply

Leave a Reply