Menu

Különleges ajándék egy különleges vasútállomás számára

vargajoska 4 év ago 1 4.9 K

Az áprilisban kihelyezett Pocsaj szíve után most egy újabb látványossággal gazdagodott a település. Az ország első buszmegállóval közös peronú vasútállomását, a 106-os vonal Pocsaj-Esztár megállóját egy mozdonyt formáló kupakgyűjtő kisvonat díszíti.

Igazán arányosra sikerült ez a kupakgyűjtő kisvonat.

Az alkotás ismételten Pongor Nándor helyi lakos keze munkáját dicséri, melynek történetéről bővebben is mesélt nekünk:

Amikor a „Pocsaj szívét” készítettem a Polgármester úrral azon gondolkoztunk, hogy azt a település melyik részére helyezzük majd ki. Szempont volt, hogy legyen a helyszín forgalmas és olyan, ahol az emberek majd értékelik és megbecsülik. A vasútállomás is szóba került, mert a tapasztalatok azt mutatták, hogy az emberek értékelik és megbecsülik az ottani fejlesztéseket, de az ötletet hamar elvetettük. Az állomás nagyon a falu szélére esik, ezért egyesek számára a helyszín már túl távoli lenne. A szív végül a Polgármesteri Hivatal közelében kapott helyet, mely végül jó döntésnek bizonyult.

Tudtam, hogy Roland szívesen látna egyet a vasútállomáson is, de nem akartam még egy szívet készíteni, valami különlegesebbet szerettem volna alkotni. Ekkor fogalmazódott meg a kisvonat gondolata, a munkálatoknak pedig hamar neki is láttam. Rolandnak majd csak a végső összeállítást mutattam meg és szerencsére nagyon pozitívan fogadta. Közölte, hogy szerinte a mű minőségi és tartós festést érdemel, ezért felajánlotta, hogy átvállalja a porfestés költségeit.

A kupakgyűjtő kisvonat és a Desiro együttállása.

Ez az alkotás nagyon kreatív és egyedi. Nem tudok róla, hogy bármely állomáson lenne még egy hasonló. – Közölte Szőllősi Roland polgármester. A kisgyerekek a fülke részbe bele tudnak ülni, a kisvonatot ez teszi még inkább interaktívvá és játékossá. Ugyanakkor a gyűjtőedény célja továbbra is az, hogy az abban összegyűlt kupakok által beteg gyerekeknek és családjaiknak nyújthassunk támogatást.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply