Menu

„Menjünk ki a Vekerire, úgysincs ott ilyenkor senki”

vargajoska 4 év ago 0 1.5 K

Bő egy hete annak, hogy a koronavírus-járvány miatt a Kormány rendkívüli jogrendet hirdetett és arra kéri a lakosságot, hogy ne menjenek közösségbe, lehetőleg maradjanak otthon. Ennek betartatására számos intézkedést hoztak, melyekről bővebben itt írtunk.

„A gyerek itthon tanul, apa itthonról dolgozik és ki tudja milyen szigorítások jönnek még. Odakint pedig ragyogó idő van. Menjünk ki egy kicsit a Vekerire, úgysincs most ott senki, nem zavarunk, nem fertőzünk senkit sem.”

Nem csak Kriszti gondolta ezt, hanem az a jó néhány család és pár is, akik március 19-én délután egy kis kirándulást szerveztek a Vekeri-tóhoz, aztán meglepődve tapasztalták, hogy nem csak az ő fejükből pattant ki ez az ötlet. Ottjártunkkor ugyanis közel 30 autót és több motorkerékpárt is számoltunk.

Nehéz igazságot tenni, ezért ez nem is egy „megmondó” cikk. Míg vidéken az ember jobban talál elfoglaltságot a saját portáján, addig egy panelben bizony hamarabb rá lehet unni a bezártságra. Érthető, hogy aki tudatos állampolgárként nem kíván közösségbe menni, annak fejében joggal merül fel az ötlet, hogy sétáljanak egyet a természetben, viszont érdemes fontolóra venni, hogy ez másnak is eszébe fog jutni. Ezért nagyon fontos, hogy ilyen esetben is tegyük meg a megfelelő óvintézkedéseket a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Igaz, hogy a Vekeri területe nagy, az ott lévők pedig egymástól jól elkülönülve töltötték az időt, de sajnos, sem maszkot, sem egyéb védőfelszerelést nem láttunk a kirándulókon, pedig ezek használatáról ilyenkor sem szabadna megfeledkeznünk.

Leave a Reply

Leave a Reply